top of page
  • Zulema Josa

IN-, la primera col·lecció de Hoioh Design

Updated: Apr 24, 2020


IN- és una família de tamborets que el Gastón Gil i jo vam dissenyar el 2017 per a presentar-nos a la XIII edició del concurs internacional d’ arts aplicades al sector del moble “Il Mobile Significante” que organitza la Fondazione Aldo Morelato amb seu a la Villa Dionisi de Cerea (Verona) a la regió del Veneto.

La XIII edició del concurs estava dedicada ai luoghi del convivio, a les trobades, a les reunions al voltant de, als encontres, i així és com vam dissenyar una família de tamborets de diferents mides que explicaven els encontres en la seva pròpia morfologia i que junts, formaven una unitat, un sistema de quatre tamborets complementaris de diferents mides.


A l’abril del 2018 vam rebre el Premi de la Fondazione Aldo Morelato en la categoria professional durant la Setmana del Disseny de Milano dins els events del FuoriSalone i, al cap d’uns mesos, es gestava Hoioh Design, formada per Luca Castiglioni, Gastón Gil i Roger Llimós.

Disseny Gràfic: Kentaro Terajima


El treball principal de Hoioh Design ha sigut estudiar la viabilitat per a que el nostre prototip original pogués ser produït i comercialitzat, fins arribar al que és l’actual col·lecció IN-. En aquesta versió s'ha utilitzat fusta de bedoll que, tot i ser una fusta de creixement ràpid, ofereix una major duresa superficial respecte a la fusta d'avet del prototip original i una major estabilitat. Les peces es tallen digitalment amb maquinari CNC amb una part de la post-producció artesanal, tot des de Girona. Les peces s'envien online en flat pack per a una major seguretat en l'enviament i a la vegada reduir-ne els costos.



Fotografia: Mònica Heredero


La col·lecció va ser presentada durant els dies 13,14 i 15 de desembre de 2019 al Design Market que organitza el FAD (Foment de les Arts i el Disseny) a Barcelona.


Disseny gràfic: Kentaro Terajima


L'estand de Hoioh Design estava format per 8 famílies de tamborets IN- sobre una catifa de jute que anava canviant cada hora, mostrant les múltiples possibilitats d'aquesta família d'objectes.

Dibuixos: Miquel Ramon Ribas


Desgraciadament, dos mesos abans del llançament, el Gastón Gil ens deixava. Hoioh Design perdia el seu membre més carismàtic i la raó de ser d’aquest projecte. Amb l’ajuda d’alguns amics i en una cursa contra rellotge dels co-fundadors Luca Castiglioni i Roger Llimós, Hoioh Design i la seva primera col·lecció han pogut veure la llum just abans del solstici d'hivern. El Gastón no hauria pogut tenir un millor homenatge. Tota la meva admiració, Hoioh Design! Ha nascut un gran equip!

D'esquerra a dreta: Roger Llimós, Zulema Josa, Kentaro Terajima i Luca Castiglioni.

Foto: Esther Farrero

Hoioh Design amb bambes ecològiques Flamingos Life fetes a partir d'ampolles de plàstic reciclades, cotó orgànic cultivat sense pesticides i cautxú extret de manera sostenible.


Hoioh Design amb mitjons Vanbahlsen de cotó orgànic made in Spain.


Després de dos mesos i tres dies molt intensos, estem contents i agraïts per totes les visites i els bons feedbacks que hem rebut de moltíssima gent, entre els quals l'Adi-Fad, Santa & Cole, Curro Claret i Fernando Marzá. A tots, moltes gràcies!


Podeu veure, tocar, olorar i comprar la col·lecció IN- al showroom de Hoioh Design al carrer Poeta Cabanyes, 58 (baixos) del Poble Sec amb cita prèvia i a la cooperativa d'arquitectes Jordi Capell a la Plaça Nova, 5 de Barcelona. Comprar online ho podreu fer a través de www.hoiohdesign.com.


194 views0 comments
bottom of page