#Han#Istanbul 

"Han Istanbul" són les paraules clau en què es basa el projecte. "Han", una tipologia d'edifici que es troba al llarg de les antigues rutes comercials entre Orient i Occident a mode d'infraestructura d'acolliment i protecció. Un "oasi" aïllat dels diferents entorns en què es va trobant i un model ara en ruïna. "Istanbul", un dels llocs d'arribada i de grans intercanvis d'aquestes rutes, un port, una ciutat, una topografia, una morfologia canviant i una sèrie d'elements que estableixen relacions entre sí. El Han, però, era també un "oasi" dins la ciutat que permetia la protecció del nouvingut cap a ella a la vegada que aquesta exercia el control cap allò forani i transitori. 

Quan el model comercial i econòmic al qual pertany s'abandona i esdevé ruïna, la ciutat, com la vegetació, l'envaeix quedant així en un equilibri insospitat. 

És aquesta la idea que genera el projecte de transformació / adaptació del "Cebeci Han" (conjunt de caravanserralls otomans del s.XVIII) als límits del Bazar Cobert d'Istanbul.

 

PROJECTE FINAL DE CARRERA. Feb.2010.

PROJECTE FINALISTA AL INTERNATIONAL YOUNG ARCHITECTS' IDEAS AWARDS 2012. TURKEY

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now